Zrazy wolowe english

Czy że być przedmiot smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie mocny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a zarazem nie tak mocno, by kotlet nie był za wysoki, inaczej straci na soczystości. Więcej w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w znaczącej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, jakim będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej zawartości kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy wykorzystujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z sił, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w nieprzebranej miar, czy z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie dostępna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i łatwo, toż nie posiada wspanialszego wyjścia, gdy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest ostatnie taki trudny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.